1. V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto rozdelíme na dva väčšie a jeden menší diel. Väčšie diely zafarbíme žltou a ružovou farbou a menší diel zafarbíme zelenou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zvlášť žltým a zvlášť ružovým cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme rôzne veľké ruže, do ktorých zasunieme špajdle. Zo zeleného cesta vytvarujeme lístočky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a ruže necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Z ruží vytvoríme kyticu a dozdobíme lístočkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie