Na prípravu cesta pripravíme zmes s margarínom alebo maslom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme 15 nedotiahnutých esíčok (krkov). Zo zvyšného cesta vytvoríme 15 oválov (pretiahnuté veterníky). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Prvých 15 minút rúru neotvárame.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Krky aj ováliky necháme vychladnúť.
Ováliky pozdĺžne rozrežeme a horný diel prekrojíme na polovicu ako krídla.
Krém pripravíme podľa návodu na obale a naplníme ho do cukrárskeho vrecka. Do spodnej časti oválika nanesieme krém. Do krému zapichneme krk a krídla. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie