Na prípravu cesta vriacou vodou sparíme špenát a necháme ho dôkladne odkvapkať. Potom špenát ponorným mixérom rozmixujeme.
V mise zmiešame vajcia s mliekom, cukrom a olejom. Pridáme špenát a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme.
V mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale.
Pripravíme želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame zrniečka granátového jablka alebo drobné červené ovocie a necháme chladnúť.
Do pohárov najskôr rozdelíme väčšiu časť rozdrobeného korpusu. Na korpus nanesieme želé s ovocím a necháme úplne vychladnúť. Potom nanesieme náplň a nakoniec opäť zvyšok korpusu.
Dozdobíme zrniečkami granátového jablka alebo ovocím a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty