Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, pevne uzavrieme a pomocou valčeka rozdrvíme. Sušienky nasypeme do misy, pridáme maslo a ručne dôkladne premiešame. Hmotu nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a lyžicou rovnomerne pritlačíme ku dnu formy.
Na prípravu náplne rozmixujeme maliny (125 g) ponorným mixérom na pyré. V mise vyšľaháme syr s jogurtom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Polovicu náplne nalejeme na sušienkový korpus. Nanesieme malinové pyré, nalejeme zvyšnú náplň a povrch uhladíme. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne rozotrieme na tuhnúcu náplň. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Odstránime okraj formy. Na ozdobenie rozmixujeme 2/3 malín s cukrom ponorným mixérom na pyré, prepasírujeme a nalejeme na povrch torty. Tortu dozdobíme zvyšnými malinami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty