Na prípravu krehkého cesta premiešame v mise všetky suroviny a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s veľkosťou 30 x 40 cm a pomocou váľka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na prípravu odpaľovaného cesta prevaríme v malom hrnci vodu a maslo alebo margarín. Hrniec odložíme zo sporáka a pridáme múku zmiešanú so škrobom. Vareškou vypracujeme z cesta hladkú guľu, ktorú potom asi 1 minútu za stáleho miešania zahrievame („odpaľujeme") a potom dáme do misy. Do cesta postupne zapracujeme vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Kypriaci prášok vmiešame až do vychladnutého cesta.
Cesto naplníme do vrecka so zrezanou trubičkou, na korpus nanesieme pozdĺžne 5 pásikov v tvare vlniek v rovnomerných vzdialenostiach. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Na prípravu náplne umyjeme marhule, necháme ich odkvapkať na sitku, rozpolíme, zbavíme kôstok a nakrájame na tenké plátky. Créme Olé ušľaháme podľa návodu na obale, ale s 500 ml smotany na šľahanie. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka, nastriekame dekoratívne medzi vlnky z odpaľovaného cesta a na povrch poukladáme plátky marhúľ.
Na ozdobenie nasekáme čokoládu nahrubo a necháme rozpustiť v kovovej alebo ohňovzdornej miske vo vodnom kúpeli na miernom ohni. Rozpustenou čokoládou naplníme mikroténové vrecko, odstrihneme rožtek a ozdobíme povrch koláča. Až do podávania odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie