Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou šľahačom do peny. Vmiešame orechy zmiešané so Zlatým klasom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastených priehlbiniek vo forme do výšky 1 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy na podnos a potrieme džemom.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme mascarpone so sirupom a pastou šľahačom dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu so smeta-fixom. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na tortičky.
Ozdobíme ovocím, orechmi a mätou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie