Na prípravu cesta v mise vyšľaháme mixérom žĺtky s olejom na najvyššom stupni 1 minútu. Pridáme cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. V druhej mise zmiešame múku, Gustin a kypriaci prášok a preosejeme. V mise vyšľaháme mixérom z bielkov tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pomocou mixéra na najnižšom stupni primiešavame striedavo sneh a zmes s múkou, kým nevznikne hladké cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme na celý plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 11 - 13 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Po upečení vyklopíme plát na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, opatrne stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme ho vychladnúť.
Na prípravu náplne pripravíme obe náplne podľa návodu na obale.
Vychladnutý plát nakrájame rovnomerne na 3 dlhé pásy široké asi 10 cm. Jednou hotovou náplňou potrieme jednotlivé pásy. Prvý natretý pás zatočíme ako slimáka a ďalšie natreté pásy postupne naväzujeme do špirály. Do voľného miesta medzi pásmi nanesieme pomocou lyžičky náplň. Zvyšnou náplňou potrieme boky a povrch torty. Na strany nanesieme strúhaný kokos. Povrch torty ozdobíme plátkami limetiek alebo citróna.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie