Višne umyjeme a vykôstkujeme. Ak použijeme kompót, višne vykôstkujeme a necháme odkvapkať na sitku.
Na prípravu cesta zmiešame múku s cukrom, soľou, vajcom, maslom a vypracujeme ručne dohladka. Ak sa cesto lepí, zabalíme ho do potravinovej fólie a na chvíľu odložíme do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na okrúhlu placku s priemerom asi 32 cm a vložíme do vymastenej tortovej alebo koláčovej formy. Okraje pritlačíme a dno cesta niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť vo forme. Predpečený korpus posypeme strúhankou.
Na prípravu náplne zmiešame vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a jogurtom. Višne rozdelíme na upečený korpus a zalejeme jogurtovou náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme tortu trošku vychladnúť. Podávame vlažné.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie