Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát hrubý asi 0,5 cm a vykrojíme jednotlivé kolieska. Kolieska prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas so sirupom a citrónovou šťavou podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo a postupne zašľaháme vychladnutý Zlatý klas dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a vždy dve kolieska zlepíme k sebe. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vrch koliesok polejeme. Ihneď posypeme konfetami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie