Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orieškami, cukrom, škoricou, klinčekmi a kôrou. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 40 minút do chladničky.
Dve tretiny cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát s ø 26 cm a pomocou váľka prenesieme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Cesto potrieme džemom a necháme asi 1 cm voľné okraje. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme plát a pomocou ostrôžky nakrájame na pásiky. Pásiky poukladáme na džem do tvaru mriežky.
Mriežku potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie