V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto rozdelíme na tri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zafarbené cesto striedavo nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme rôzne tvary lízaniek, do ktorých vložíme špajdle. Lízanky posypeme zdobením. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a lízanky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie