Na prípravu cesta špenát preberieme, umyjeme a necháme dôkladne odkvapkať. Potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na hladkú kašu. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, šťavu, olej, rozmixovaný špenát a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom odstránime papier na pečenie, dvakrát ho pozdĺžne prekrojíme a vrchnú časť korpusu rozdrobíme do misky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone s cukrom a pastou. Postupne prilievame smotanu a šľaháme, kým náplň nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme Smeta-fix a krátko vyšľaháme.
Spodný diel korpusu potrieme menšou časťou náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a okraje torty. Rozdrobený korpus nanesieme na povrch a strany torty a zľahka pritlačíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie