Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, prášok do pečiva, práškový a vanilínový cukor, škoricu a mandle. Pridáme žĺtky, vajce, maslo alebo margarín a ručne spracujeme na hladké cesto.
Dve tretiny cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát (30 x 40 cm) a pomocou váľka prenesieme na vymastený plech na pečenie. Plát potrieme džemom. Zo zvyšku cesta utvoríme valčeky a poukladáme na džem do tvaru mriežky. Pred pečením mriežky potrieme vyšľahaným vajíčkom a okraje koláča posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie