Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a kôrou šľahačom na najvyššom stupni do hustej peny. V inej mise vyšľaháme šľahačom bielky so zvyšným cukrom dotuha. Potom obe hmoty zmiešame dohromady. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s makom a opatrne vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 - 9 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme šľahačom crème fraîche so smotanou a cukrom dotuha.
Plát cesta rozvinieme a potrieme väčšou časťou džemu. Potom nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Roládu zrolujeme a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme šľahačom smotanu dotuha. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na roládu a dozdobíme zvyšným džemom a kôrou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie