Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a škrob a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame mak. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v kastróliku zmiešame žĺtky s kôrou a šťavou, cukrom a maslom. Pomaly varíme za stáleho miešania asi 5 minút do zhustnutia. Krém nalejeme do pohára a necháme vychladnúť. Potom skladujeme v chladničke.
Na náplň v mise zmiešame tvaroh s kyslou smotanou a na sitku s utierkou ho necháme v chladničke 1 h odkvapkať. Krém vyšľaháme s cukrom a 2 PL limetkového krému.
Plát cesta potrieme náplňou. Na náplň rovnomerne rozložíme čučoriedky. Roládu zrolujeme a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním môžeme podľa chuti roládu ozdobiť kyslou smotanou s limetkovým krémom a čučoriedkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie