Na prípravu cesta vyšľaháme bielky s polovicou cukru (45g) dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru (45g) a kôrou šľahačom do peny. Pridáme bielky, múku, mak a zľahka ručne zamiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 - 9 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie poprášený múkou. Papier opatrne stiahneme a necháme vychladnúť. Okraje plátu zrežeme do roviny a celý plát potrieme džemom.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme oba tvarohy s mascarpone, smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom dohladka. Asi 300 g krému odložíme bokom do chladničky.
Krém rovnomerne nanesieme na plát cesta. Plát pozdĺžne nakrájame na pásy široké asi 4 cm. Z jedného pásu zrolujeme roládu a umiestnime na podnos. Ďalšie pásy postupne prikladáme okolo prvého. Každý pás vždy zľahka pritlačíme. Okolo upevníme okraj tortovej formy a na 2 hodiny odložíme do chladničky.
Potom uvoľníme z formy a krémom potrieme povrch a strany torty.
Na obloženie jahody očistíme, nakrájame na plátky a poukladáme po celom povrchu torty. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a jahody pomocou štetca alebo pierka potrieme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie