Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou, Gustinom a makom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a 2× pozdĺžne prekrojíme.
V mise vyšľaháme šľahačom smotanu s náplňou podľa návodu na obale. Náplň rozdelíme na tri časti a jednotlivé korpusy potrieme a vrstvíme na seba.
Citrón a limetku nakrájame na tenké plátky a tortu ozdobíme. Pridáme lístky mäty a odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie