Na prípravu cesta v mise šľahačom vyšľaháme bielky dotuha. V inej mise šľahačom vyšľaháme žĺtky s cukrom a teplou vodou do peny. Postupne pridáme mak a striedavo vyšľahaný sneh a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Následne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom vyklopíme a stiahneme papier na pečenie. Plát pozdĺžne prerežeme na polovicu. Obe polovice prerežeme na dva pláty.
Obe náplne postupne vyšľaháme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
Džemom potrieme spodné časti plátov. Na jeden plát nanesieme vanilkovú náplň a zakryjeme vrchnou časťou plátu. Rovnako pripravíme druhý plát s čokoládovou náplňou. Potreté pláty odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Polevy pripravíme s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale a potrieme povrch plátov. Posypeme orechami zmiešanými s cukrom a necháme stuhnúť.
Odložíme do chladničky. Pred podávaním ostrým nožom nakrájame na rezy.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie