Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovým práškom, cukrom, kypriacim práškom, makom a kôrou. Pridáme pastu, šťavu, smotanu a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme guľôčky s hmotnosťou asi 10 g. Guľôčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Guľôčky necháme na plechu vychladnúť. Po upečení sú veľmi krehké. Po vychladnutí stuhnú.
Na prípravu náplne v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Pridáme šťavu, kôru a džem. Pomocou lyžičky nanesieme náplň do priehlbiniek v koláčikoch. Necháme stuhnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na chladnom mieste.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie