Na prípravu náplne v kastróliku privedieme smotanu do varu a rozpustíme v nej čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a odložíme ju na noc do chladničky.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriaci práškom, makom, mandľami, soľou a škrobom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s čokoládou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku s čokoládou. Nakoniec zľahka vmiešame maliny.
Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu prenesieme na podnos a potrieme 2 PL malinového džemu. Nanesieme jednu tretinu náplne, priložíme druhý diel korpusu, potrieme džemom a druhou tretinou náplne. Na náplň priložíme tretí diel korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a strany torty.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na povrch torty nanesieme maliny a dozdobíme polevou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie