Na prípravu cesta v mise zmiešame mak s orechmi, cukrom, sódou a soľou. V inej mise vyšľaháme tvaroh s maslom, žĺtky s griotkou alebo rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne primiešame sypkú zmes a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymazaných a múkou vysypaných formičiek na bábovky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Bábovky necháme vychladnúť a opatrne ich vyberieme z formičiek.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas z mlieka a cukru podľa návodu na obale a naviac pridáme ešte vanilkový cukor a žĺtok. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo dohladka a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec pridáme griotku alebo rum. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Bábovky jeden krát pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom. Ak nám zostane krém, nanesieme ho do otvorov v strede báboviek.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie