Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme šťavu, mlieko a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Asi ¾ cesta nanesieme na dno a strany vymastenej a múkou vysypanej formy. Zvyšné cesto odložíme do chladničky.
Na náplň v hrnci privedieme mlieko s cukrom a maslom do varu. Pridáme mak zmiešaný s krupicou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame tvaroh s vajcom a rumom, do ktorého po častiach vmiešame hustú zmes a vymiešame dohladka. Náplň nanesieme do formy na cesto a uhladíme. Na povrch rovnomerne nastrúhame zvyšné cesto z chladničky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Tortu necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie