Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a makom. V inej mise vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme olej, kôru, pripravenú múku a mlieko. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na náplň v mise vyšľaháme syr s cukrom, vajcami, makom a smotanou dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus a uhladíme.
Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Na potretie v mise zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom. Potrieme horúci cheesecake a vložíme ešte na 15 minút do rúry dopiecť.
Po upečení necháme chvíľku chladnúť, potom ostrým nožom oddelíme cheesecake od formy, aby pri chladnutí nepraskal. Vo forme potom odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Potom vyberieme z formy a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie