Na prípravu korpusu v mise zmiešame kokos s mandľami, brezovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy. Pomocou lyžice korpus dôkladne pritlačíme k dnu formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Na prípravu náplne v kastróliku asi 5 minút povaríme mak s vodou. Mak scedíme a necháme vychladnúť.
V mise metličkou vymiešame syr s ricottou, cukrom, kôrou, šťavou a vajcami dohladka. Nakoniec vmiešame mak. Náplň nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. S formou niekoľkokrát klepneme o pracovnú plochu, aby sme vyhnali nežiaduce bublinky. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1. Do spodnej časti rúry umiestnime hlboký plech s vodou, aby bol cheesecake vláčny.
Doba pečenia: 50 minút
Cheesecake necháme vychladnúť a odložíme vo forme najlepšie do druhého dňa do chladničky.
Na prípravu citrónového krému v mise metličkou vymiešame vajcia so šťavou, kôrou a cukrom. Misu vložíme do vodného kúpeľa, pridáme maslo a asi 10 minút za stáleho miešania zahrievame do zhustnutia. Hotový krém prelejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť. Potom uchovávame v chladničke.
Pred podávaním cheesecake mierne potrieme citrónovým krémom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie