Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so štipkou soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Pridáme mak, múku, štipku sódy, kypriaci prášok do pečiva a ručne vareškou premiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a uhladíme. Polovicu malín umyjeme, zľahka osušíme papierovou utierkou a rozložíme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Cesto necháme vychladnúť pri izbovej teplote min. 30 minút.
Krém uvaríme z pudingového prášku podľa návodu na obale ale iba s 300 ml mlieka, 1 vanilkovým cukrom a 2 PL cukru. Pre výraznejšiu malinovú chuť pridáme do krému po uvarení ca 10 ks roztlačených malín a necháme vychladnúť asi 30 minút.
V mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vychladnutý malinový puding. Korpus pokvapkáme malinovým sirupom. Malinový krém opatrne nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme.
Hotový koláč ozdobíme zvyšnými malinami a necháme odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny alebo cez noc.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie