Na prípravu cesta v mise vymiešame vajcia s cukrom a maslom. Pridáme med, hladkú múku s makom, korením a sódou a ručne vypracujeme na hladké cesto. Necháme asi 30 minút odpočívať v chladničke. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na korpus pomocou váľka rozdrvíme 200 g perníčkov. Vložíme do misy a zalejeme maslom. Vypracujeme posýpku, ktorú nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme ku dnu. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na náplň v mise vyšľaháme tvaroh s ricottou, cukrom, vanilkovým cukrom, korením, kakaom, vanilkou a vajcami šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Cheesecake necháme vychladnúť. Potom ho odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
Pred podávaním ozdobíme rozdrvenými perníčkami a čučoriedkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie