Na prípravu cesta v mise elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Potom opatrne krátko ručne zamiešame mandľovú múčku zmiešanú s práškovým cukrom. Naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme snehuliakov. Niekoľkokrát plechom buchneme o stôl, aby sa odstránili prípadné vzduchové bubliny. Makrónky necháme na plechu asi 30 minút zaschnúť. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Makrónky necháme na plechu vychladnúť.
Na prípravu náplne najemno nastrúhame do misky marcipán, pridáme marhuľový džem a dôkladne elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Makrónky náplňou zlepíme k sebe.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a pomocou špajdle vytvoríme snehuliakom oči, ústa a gombičky. Červenou tubičkou vytvoríme nos.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie