Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a arómou šľahačom do peny. Pridáme rum, po jednom vajcia a vyšľaháme. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s pudingovými práškami a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Tretinu cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Maliny obalíme v múke a poukladáme na cesto. Zakryjeme ich zvyšným cestom a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Pred podávaním môžeme bábovku pocukrovať alebo poliať Polevou Dr. Oetker.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie