Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme olej, mlieko, ocot, extrakt, farbu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a prírodným kakaom.
Z cesta odoberieme asi 4 PL do misky a zafarbíme čiernym kakaom. Zafarbené cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme srdiečka a bodky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 5 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ihneď nanesieme zvyšok cesta a opatrne rozotrieme po celom plechu. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2.
Doba pečenia: asi 20 minút
Po upečení necháme plát asi 5 minút vychladnúť. Potom ho aj s papierom na pečenie zrolujeme a zakryjeme vlhkou utierkou.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanový syr so smotanou a cukrom šľahačom dotuha. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme lyofilizované maliny na prášok a preosejeme, aby sme zachytili jadierka. Prášok zašľaháme do náplne. Z plátu opatrne stiahneme papier, na ktorom sa piekol. Potrieme asi 2/3 náplne a poukladáme čerstvé maliny. Plát zrolujeme a stiahneme papierom na pečenie. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Zvyšnou náplňou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou.
Pred podávaním ozdobíme náplňou. Dozdobíme malinami, mätou a pistáciami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie