Na prípravu cesta vyšľaháme v mise vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho trikrát pozdĺžne rozrežeme a každú časť korpusu potrieme džemom.
Na prípravu náplne vyšľaháme v mise zmes so smotanou podľa návodu na obale. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanesieme na korpusy a zlepíme na seba. Vložíme do chladničky.
Na pusinky vyšľaháme bielky s vodou a cukrom dotuha podľa návodu na obale. Do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou nakvapkáme po stranách farbu. Vrecko naplníme tuhým snehom z bielkov a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme rôzne veľké dúhové pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Pusinky necháme vychladnúť.
Pred podávaním povrch torty ozdobíme pusinkami a malinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie