Na prípravu cesta rozmixujeme v jednej mise špenát, citrónovú šťavu a olej na pyré. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne prilievame do špenátového pyré a miešame, dokiaľ sa zmesi nespoja. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a jemne premiešame. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Z vychladnutého korpusu odrežeme časť, rozdrobíme a odložíme nabok na ozdobenie.
Na prípravu malinovej vrstvy najprv zmiešame polevu podľa návodu na obale s 3 lyžicami vody. Polevu rozotrieme na upečený korpus. Tortové želé uvaríme podľa návodu na obale s vodou a necháme schladnúť. Maliny dáme na korpus s polevou a zalejeme ešte vlažným želé. Necháme odležať do vychladnutia.
Na prípravu krému vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovou pastou dotuha. Pred koncom šľahania pridáme pár kvapiek gélovej farby, aby sme vytvorili požadovaný ružový odtieň. Nakoniec krém rozotrieme na vrstvu malinového želé.
Na záver posypeme rozdrobeným špenátovým cestom a ozdobíme čerstvým ovocím.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie