Na prípravu krehkého cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej ploche na plát s rozmermi 30 × 40 cm, pomocou váľka prenesieme na vymastený plech a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát necháme vychladnúť.
Odpaľované cesto pripravíme s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale.
Z cesta odoberieme polovicu a rozotrieme pomocou stierky na vymastený plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote uvedenej v bode 1. Čas pečenia je asi 20 minút.Prvých 15 minút rúru neotvárame. Plát stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhú polovicu odpaľovaného cesta.
Jeden plát odpaľovaného cesta nakrájame na 16 rovnako veľkých obdĺžnikov, ktoré naprieč rozpolíme. Vzniknuté trouholníčky odložíme na neskoršie použitie.
Plát z krehkého cesta potrieme džemom.
Na prípravu náplne v kastróliku uvaríme zmes s mliekom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.
V mise zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a šťavou a vmiešame do pudingu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Polovicu náplne rozotrieme na plát, posypeme polovicou malín a zakryjeme plátom odpaľovaného cesta. Druhú polovicu náplne rovnomerne rozotrieme po povrchu.
Múčnik ozdobíme trojuholníčkami a malinami. Podávame najlepšie druhý deň po odležaní. Pred podávaním môžeme povrch pocukrovať.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie