Umyté maliny v mise zmiešame so 100 g cukru, prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme ich postáť v chladničke aspoň 4 hodiny (kľudne aj cez noc).
K malinám pridáme 2 KL Vanilkovej pasty. Umytú mätu nasekáme na malé kúsky a taktiež ju pridáme k malinám. Maliny následne popučíme pučidlom na zemiaky, prelejeme ich do hrnca a na nízkom plameni za občasného miešania privedieme do varu. Ďalej k nim pridáme zvyšný cukor, ktorý sme zmiešali s pektínom. Malinový džem povaríme do zhustnutia približne 10 minút.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie