Na prípravu korpusu v mise zmiešame orechy so škoricou a s maslom a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme k dnu. Odložíme asi na 10 minút do chladničky.
Maliny pomaly zahrievame v hrnci, ale nesmú sa variť, potom ich odstavíme a roztlačíme vidličkou alebo pučidlom na zemiaky. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Primiešame citrónovú šťavu a med.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme syr s kyslou smotanou, smotanou a roztlačeným banánom šľahačom dohladka. Pridáme polovicu malinového lekváru, citrónovú šťavu, prípadne dosladíme medom. Náplň nalejeme na korpus a uhladíme. Odložíme do chladničky asi na 1 a ½ hodiny stuhnúť.
Na stuhnutý krém nanesieme zvyšok malinového lekváru a odložíme do chladničky stuhnúť na 4 – 5 hodín, ideálne cez noc.
Ozdobíme malinami, srdiečkami a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie