Na prípravu marmelády nalejeme do hrnca šťavu z mandarínok, pridáme kôru z pomaranča a na miernom ohni povaríme asi 20 minút, kým kôra nezmäkne. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor, kyselinu citrónovú, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
Odoberieme prípadnú penu, prilejeme rum, zamiešame a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie