Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku. V mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami dotuha a zľahka vmiešame do kyslej smotany. Na korpus rozložíme odkvapkané mandarínky a rovnomerne potrieme náplňou. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na prípravu polevy nalejeme do kastrólika 500 ml vody a privedieme do varu. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy, cukor a šumienky. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 2 minúty povaríme. Polevu nalejeme na náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie