Na prípravu odpaľovaného cesta privedieme v malom hrnci vodu s maslom alebo margarínom do varu. Do vriacej hmoty vsypeme za stáleho miešania múku zmiešanú so škrobom. Cesto vymiešame dohladka a premiestnime do misy. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni zašľaháme do cesta vajcia. Cesto musí byť hladké a lesklé. Necháme vychladnúť.
Na prípravu treného cesta vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame po jednom vajcia (každé šľaháme ½ minúty). Pridáme arómu, múku a kypriaci prášok a šľaháme na strednom stupni dohladka. Zľahka ručne vmiešame mandle, odpaľované cesto, hrozienka, brusnice a rum. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečenú bábovku necháme 10 minút chladnúť vo forme, vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou bábovku.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie