Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z biekov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s mandľami a kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a papierom vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vo forme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme máslo s extraktom šľaháčom dohladka a po častiach zašľaháme vychladnutý puding na hladký krém.
Vychladnutý korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicu krému nanesieme na spodný diel korpusu a vrchným dielom zakryjeme.
Povrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme plátkami mandlí opraženými nasucho na teflónovej panvici. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie