Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia s cukrom, škoricovým cukrom a soľou do peny. Pridáme kôru, múku zmiešanú s mandľovou múčkou a korením a vymiešame dohladka. Cesto dáme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho dvakrát pozdĺžne rozrežeme.
Na náplň premiešame v kastróliku džem s korením a vodou a krátko povaríme. Náplň rozdelíme na spodný a stredný korpus, uhladíme a zlepíme k sebe. Potom nanesieme vrchný korpus.
Na potretie vyšľaháme šľahačom v mise maslo s cukrom a pastou dohladka. Povrch a strany torty potrieme a uložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Svetlú polevu rozpustíme podľa návodu na obale a celú tortu ňou polejeme. Necháme stuhnúť.
Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a na povrchu torty vytvoríme stromček. Stromček posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie