Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom šľahačom dotuha. Pridáme žĺtky, maslo, múku zmiešanú s mandľami, kypriacim práškom a škoricou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus po upečení potrieme džemom a necháme vychladnúť.
Na mandľovú náplň v mise zmiešame mandle s piškótami, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a kávou. Pridáme amaretto a vymiešame dohladka. Mandľovú náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme do chladničky.
Na prípravu krému uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s vanilínovým cukrom šľahačom dohladka. Pridáme mascarpone a kakao a opäť vyšľaháme. Nakoniec po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Krém nanesieme na mandľovú náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ganache v kastróliku privedieme smotanu do varu. Odstavíme, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Ganache nalejeme na dezert.
Odložíme ho do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie