V mise zmiešame múku s mandľami, cukrom, škoricou, kôrou a soľou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky odpočívať.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Formičkou na vykrajovanie povykrajujeme kolieska. Kolieska upevníme na maslom potrené trubičky a v mieste spoja stlačíme. Trubičky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Trubičky necháme mierne vychladnúť a ešte teplé ich opatrne stiahneme z trubičiek.
Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo. Postupne zašľaháme kondenzované mlieko a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame mleté mandle. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a vychladnuté trubičky naplníme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch trubičiek polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie