Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou šľahačom do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kôrou. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho 2× pozdĺžne prekrojíme. Spodnú a strednú časť korpusu potrieme džemom.a.
Na prípravu krému na jemnom strúhadle nastrúhame marcipán. V mise vyšľaháme mascarpone s amarettom šľahačom na pastu. Pridáme mascarpone, cukor, vanilkový cukor, arómu a soľ a vyšľaháme na hladký krém. Nakoniec za stáleho šľahania prilievame smotanu a šľaháme na
pevný, vzdušný krém.
Spodnú časť korpusu s džemom položíme na podnos, nanesieme naň asi 1/5 krému a rozotrieme. Zakryjeme stredným dielom s džemom a potrieme 2/5 krému. Zakryjeme zvyšným dielom a krémom potrieme povrch a bočnú stranu torty. Zvyšný krém vložíme do cukrárskeho vrecka a povrch torty ozdobíme. Posypeme mandľovými plátkami a odložíme do chladničky na 2
hodiny, najlepšie však cez noc.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie