Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom, maslom, soľou, extraktom a arómou dohladka. Pridáme mandle a krátko vyšľaháme. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme na plátky nakrájané a očistené hrušky a jablká. Do stredu poukladáme černice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte teplý podávame s koláčom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie