Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame čokoládu a mandľovú múku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, soli a cukru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 7 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu želé necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mangové pyré povaríme s vodou a cukrom asi 10 minút. Odstavíme, pridáme plátky želatíny a dôkladne miešame do rozpustenia želatíny. Hmotu nalejeme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.
Na prípravu mousse necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mlieko s cukrom privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Do horúcej hmoty vmiešame plátky želatíny a miešame do rozpustenia. Hmotu precedíme cez sitko do misy, vmiešame mangové pyré a vanilkovú pastu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne ju vmiešame do vychladnutej hmoty.
Korpus vyberieme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme, odstránime potravinársku fóliu a nanesieme na korpus. Okolo upevníme očistený okraj tortovej formy a na želé nanesieme mousse a uhladíme. Odložíme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
Odstránime okraj formy. Z papiera na pečenie vystrihneme 80 cm dlhý a 6 cm široký pás. Potrieme ho rozpustenou čokoládou, umiestnime po celom obvode torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu s cukrami vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Povrch torty ozdobíme šľahačkou a posypeme pistáciami. Opatrne, aby sa čokoláda nepolámala, odstránime papier na pečenie. Povrch dozdobíme hoblinkami zo svetlej polevy.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie