Najskôr vyberieme lístkové cesto z chladničky a necháme asi 10 minút pri izbovej teplote odležať.
Na prípravu krému v kastróliku uvaríme pudingový prášok s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka.
Cesto rozvinieme a po dlhšej strane rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta prenesieme na vymastenú opačnú stranu plechu a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Druhú polovicu prenesieme na vymastenú opačnú stranu plechu a ostrôžkou nakrájame na 12 štvorčekov. Štvorce neprepichujeme, aby sme získali nafúknutý tvar, a upečieme.
Plát a štvorčeky necháme vychladnúť.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Krémom potrieme plát vcelku a uhladíme. Smotanu s cukrom a Smeta-fixom vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a uhladíme.
Prikryjeme štvorčekmi a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním dozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie