Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.
Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.
Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.
Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihneme kolieska (priemer kolieska závisí od veľkosti bonbónov). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.
Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty