Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme mierne vychladnúť, a potom ho potrieme marhuľovým džemom.
Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Asi 6 polovíc marhúľ odložíme bokom na ozdobenie. Zvyšné marhule vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom, prilejeme k marhuliam a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom do neho vmiešame kyslú smotanu.
Cukrárske piškóty namáčame v marhuľovej šťave a rozložíme na korpus. Potom na piškóty nanesieme náplň a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Marhule, ktoré sme si odložili, nakrájame na plátky a rozložíme na múčnik. Dozdobíme strúhanou čokoládou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie