Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, tvaroh a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne necháme marhule na sitku odkvapkať. Marcipán nakrájame na menšie kúsky a v mise s tvarohom pomocou mixéra rozmixujeme dohladka.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka. Prenesiemeich na plech vyložený papierom na pečenie. Srdiečka potrieme náplňou tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naukladáme marhule reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na ozdobenie plátky mandlí opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. V kastróliku zahrejeme džem. Pomocou štetca alebo pierka upečené srdiečka potrieme a posypeme plátkami mandlí.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie