Na prípravu marmelády grapefruity olúpeme, odstraníme bielu šupku, vykrojíme dužinu a odvážime. Vložíme do hrnca a čiastočne rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL trstinovéh cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok trstinového cukru, privedieme do varu a poravíme ešte minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie