Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu buchiet, sušené droždie, mlieko a maslo a ručne vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Povrch cesta poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 – 60 minút kysnúť.
Na prípravu náplne necháme višne dokvapkať a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme s 400 ml šťavy a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame višne a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát o veľkosti 30 x 40 cm. Pomocou valčeka prenesieme na vymazaný plech.
Na cesto rovnomerne rozložíme vločky masla. Povrch posypeme mandľami. Cukor zmiešame s vanilínovým cukrom a posypeme mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek nanesieme na povrch hromádky višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie